Σελίδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ





Στο Καστελόριζο
Σαν τη «μύγα» μέσα στο ρουθούνι της Τουρκίας στριφογύριζε χθες το μεσημέρι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πέταξε κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου με ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Μιράζ 2000-5 και επί 3 λεπτά παρακολουθούσε τον εικονικό βομβαρδισμό δύο άλλων ελληνικών μαχητικών πέριξ του Καστελόριζου... Ο στρατηγός Κωσταράκος είχε προαναγγείλει την πτήση του με το Μιράζ 2000-5 μέσω του Twitter γράφοντας: «Μεγάλη μέρα για μένα σήμερα. Θα πετάξω με Μιράζ 2000-5 πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το Καστελόριζο. Ανυπομονώ». Φυσικά και η προαναγγελία της πτήσης από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ έγινε για να το πληροφορηθούν πρωτίστως οι Τούρκοι, οι οποίοι σήκωσαν δύο F-16 από τη βάση του Τάλαμαν, όταν το Μιράζ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ προσέγγιζε το Καστελόριζο!
Ο φόβος φυλάει τα έρμα...
Οι Τούρκοι πιλότοι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Καθ' όλη τη διάρκεια που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπερίπτατο του Καστελόριζου, τα τουρκικά F-16 παρέμεναν στον αέρα αλλά πάντα εντός του δικού τους FIR. Παρακολουθούσαν διακριτικά, διότι γνώριζαν ότι και εκείνους τους παρακολουθούσαν στενά τα ραντάρ του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου...


========================================================== 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΑΡΧΗΓΟΥ  ΓΕΕΘΑ.


Μιχαήλ Κωσταράκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Μιχαήλ Κωσταράκος (γεν. το 1956) είναι Έλληνας Στρατηγός του Πυροβολικού και, από την 1η Νοεμβρίου 2011, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Βιογραφικό [Επεξεργασία]

Γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη όπου υπηρετούσε ο πατέρας του, αλλά κατάγεται από τη Μάνη (Κότρωνας Λακωνίας).[1] Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978.
Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και Α/Α Πυροβολικού καθώς επίσης και την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία του Α/Α συστήματος Κ/Β HAWK στις ΗΠΑ (Fort Bliss, TX) και στο Βέλγιο (NPC, Glons).
Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Διετέλεσε Διοικητής της 117 ΜΠΠ, της 181 ΜΚ/Β HAWK, της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο και της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ».
Υπηρέτησε σαν Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη (1999-2001), Διευθυντής Επιτελείου και Βοηθός Επιτελάρχη στο Γ΄ΣΣ/NDC-GR, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC DIR) της KFOR στο Κόσσοβο, Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ, Διευθυντής της ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ και Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών. Είναι κάτοχος πτυχίων αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Έχει τιμηθεί με τα κάτωθι παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις:
- Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα - Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής - Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄Τάξεως - Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - Αστέρας Αξίας και Τιμής - Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής - Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού- Μεγάλης μονάδος Α΄ Τάξεως - Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως - Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως - Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών - Αναμνηστικό μετάλλιο ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια (non Article 5)
Την 01 Νοεμβρίου 2011 κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.[2]
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος είναι νυμφευμένος και έχει δύο κόρες
=====================================================================================
ΣΤΡΑΤΗΓΕ   ΚΑΙ Η ΜΑΝΗ   ΣΑΣ  ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ  ΣΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ  ΟΠΩΣ  ΟΛΗ  Η ΕΛΛΑΔΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου