Σελίδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ - ΓΝΩΜΩΝ


ΚΡΙΣΗ   ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λεωνίδας Π.Τζεφεράκος
Δικηγόρος
Κάθε κρίση στην κοινωνία προκύπτει από σύγκρουση  δυνάμεων – εξουσιών. Δύο είναι οι βασικές εξουσίες – δυνάμεις που επικρατούν - κυριαρχούν  στις Κοινωνίες. Η πολιτική  εξουσία [ δύναμη] και η οικονομική εξουσία [ δύναμη]. Μεταξύ των   δύο αυτών εξουσιών  επικρατεί διαρκώς  μία ανελέητη σύγκρουση για να επιβληθεί η μία επί της άλλης και  να αποκτήσει την απολαβή της  παράνομης νομής  της εξουσίας.
Από τη σύγκρουση αυτή προκαλούνται πλείστες και μέγιστες δυσμενείς  συνέπειες στον  πολίτη.
Η τρέχουσα οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ανωτέρω σύγκρουσης. Από την σύγκρουση αυτή στην τρέχουσα κρίση αποδεικνύεται ότι η οικονομική εξουσία έχει επικρατήσει επί της πολιτικής, η οποία δεν τολμά να συγκρουστεί με την οικονομική εξουσία.
Γιατί λοιπόν δεν τολμά  η πολιτική εξουσία να συγκρουστεί με την οικονομική εξουσία;
Αυτό το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα πρέπει να προβληματίσει τον πολίτη, αφού ενθυμηθεί ότι όλες οι εξουσίες απορρέουν [ πρέπει …] και πρέπει να ασκούνται υπέρ αυτού.
Για να δυνηθεί όμως ο πολίτης  να ενθυμηθεί την πολιτικοκοινωνική δύναμη του πρέπει - οφείλει  να γίνει ενεργός πολίτης [ όχι αχυρένιος], να αντιληφθεί ότι  από  Άρχοντας  έγινε Δούλος με την κατάχρηση της δικής του εξουσίας από το Υπηρετικό προσωπικό του. Ο καλός πολίτης πρέπει να παύσει να αναμένει – προσδοκά την συμμετοχή του στην απολαυή των καρπών της διαφθοράς των αρχόντων του, διότι τότε και αυτός θα λοιδορηθεί  και θα ακούσει το ιστορικό <<   μαζί τα φάγαμε >>.


========================================================

===========================================
Η  ΑΞΙΑ   ΤΗΣ   ΓΝΩΣΗΣ
<< Λεωνίδας Π.Τζεφεράκος
  Δικηγόρος
Ήταν  ο Έλληνας φιλόσοφος  Πλάτων, ο οποίος τον 4 π.χ.  αιώνα επισήμανε  την αξία της γνώσης. 
Η  ίδια άποψη υποστηρίχτηκε επίσης από  τον Αριστοτέλη. 
Ο Γκουρού της ηλεκτρονικής Robert Noyse είπε, "η γνώση  είναι δύναμη  και η διανεμόμενη γνώση είναι δύναμη πολλαπλασιαζόμενη.
 Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε  τη φιλοσοφία  του Πλάτωνα  στη ζωή  μας;  Πώς μπορούμε   να  εφαρμόσουμε  το ρητό του  Noyse στις δραστηριότητες μας;  Πρέπει να εμπεδώσουμε την  πεποίθηση ότι η γνώση προέρχεται από την εκπαίδευση και τελικά  από την κατάρτιση. 
Το θέμα   είναι  πώς μπορούμε να προχωρήσουμε για να βελτιστοποιήσουμε την καλή εκπαίδευση και την κατάρτιση  για μας  και για  τους ανθρώπους μας, που απασχολούνται στην επιχείρηση μας.
 Πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία  τήρησης  ανοικτών  θυρών  που οδηγεί στην καλύτερη  εκπαίδευση και την κατάρτιση. 
Πιστεύοντας ότι η γνώση διανεμόμενη   είναι δύναμη, που πολλαπλασιάζεται, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διανέμουμε – μοιράζουμε  τη γνώση για μας και  για το στενότερο  και  ευρύτερο περιβάλλον μας. 

====================================================
 THE   VALUE OF KNOWLEDGE
It was the Greek philosopher Platoon, who in the 4th century BC emphasized the value of knowledge.
The same was also upheld by Aristotle.
Electronics guru Robert Noyse said, “Knowledge is power. Knowledge shared is power multiplied’:
How can we apply Platoon’s philosophy in our life? How can we apply Noyse’s saying in our activities? We have to establish a belief that knowledge derives from education and eventually training.
The question is how we can proceed to optimize good education and training for ourselves and for our people who are working our business. We have to follow the procedure of leaving open the doors leading to better education and training.
Believing that knowledge shared is power multiplied, we do the best possible to share and “distribute” knowledge for ourselves and across our closed and wider   Surrounding 
==============================================
        ΚΟΙΝΩΝΙΑ   -  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  - ΘΡΗΣΚΕΙΑ 
============================================


ΑΓΙΟΣ   ΛΕΩΝΙΔΑΣ


ΤΗ  ΥΠΕΡΜΑΧΩ  ΣΤΡΑΤΗΓΩ  ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ









Ο  ΥΠΕΡΟΧΟΣ  ΥΜΝΟΣ  ΤΗΣ  ΑΓΑΠΗΣ





ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


























=========================================== 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου